Hidegen, melegen egyaránt szenzációs. Egyszerű desszert, de nélkülözhetetlen!!!!!
Nem hosszú életű szegényke.....
Hozzávalók:
- 7 egész tojás
- 7 evőkanál cukor
- 12 evőkanál búzadara
- pici só
- 8 dl tej+ 5 evőkanál cukor
Elkészítése:
A tojások fehérjét felverem habbá, a sárgájukat kikeverem a cukorral pontosan úgy, mintha piskótát készítenék. Liszt helyett grízt teszek bele, de kicsivel többet, mint, amikor piskótát sütök. Késhegy só.
Könnyedén összekeverem. NEM KELL BELE SÜTŐPOR!!!!!!!
Mehet a jól előmelegített sütőbe. Pillanatok alatt látom, hogy készresült. Közben a 8 dl tejet felforrósítom és beleteszek még kb. 5 evőkanál cukrot. Amikor készre sült, kiveszem és nyakon öntöm a forró cukros tejjel. Visszateszem még egy kicsit a sütőbe, hogy a dara jól szívja tele magát tejecskével és süljön még néhány percig.
Hidegen, melegen különböző öntetekkel , lekvárokkal fogyasztható. Én házi sárgabarack dzsemmel szoktam kínálni és pillanatok alatt volt- nincs.
Kedves Ildikó!
VálaszTörlésHálásan köszönöm ezt a receptet, most készítettük el a 7 éves unokámmal és nagyon ízlik.
Mennyivel egyszerűbb és finomabb, mint az általam eddig ismert főtt grízes változat.
Kedves Katka!
VálaszTörlésMáris megérte, hogy feltettem a receptet!!!
Jó főzőcskézést kívánok!
És mennyi ideig kell sütni???? köszönöm a válaszát! :)
VálaszTörlésKb. 20- 25 percig. Az a helyzet, hogy én nem mérem ennél az időt, ránézésre állapítom meg, hogy kész van-e már. Majd a tejjel együtt ismét kb ugyanennyit sütöm. Közben rá kell pillantani, mert nem minden sütő egyforma. Sok sikert!
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésHány fokon kell megsütni?
Köszönöm a válaszod!
Szia!
TörlésÉn 180- 200 fok között sütöm, de az az igazság, hogy sütője válogatja. Azt javasolnám, hogy ugyanúgy süsd, mint a piskótát, ahogy szoktad.