2010. január 25., hétfő

Variációk gyümölcstortára

Mint már mondtam, nincs az a gyümölcstorta mennyiség, ami a mi családunknak elég lenne. Így szinte ipari mennyiségben kell gyártanom. Amikor csak magunk vagyunk a szépség nem igazán számít, csak az, hogy legyen, de minél több!!!



Hozzávalók:
Piskótához tepsi méretétől függően:
- 7 db tojás
- 7 ek liszt
- 7 ek cukor
- pici sütőpor
- késhegy só
Krémhez:

- 2 csomag vaníliás vagy epres vagy bármilyen pudingpor
- 1 l tej
- 10 ek cukor
- gyümölcs ízlés szerint
- 2 csomag Alsa gyümölcskonyapor

Elkészítése:
A tojásokból, cukorból, lisztből síma piskótát sütök. Amíg sül, megfőzöm a két pudingport egy liter tejjel és 10 kanál cukorral.
Ha megsült és kicsit kihült a piskóta, ráöntöm a tetejére. Gyömölcsökkel dekorálom és Alsa gyümölcskocsonyával "takarom be".  Nem árt, ha hűtőbe tesszük 2- 3 órára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése