Hozzávalók:
- filézett, nyúzott tőkehalfilé
- zsemlemorzsa
- tojás
- liszt
- hal fűszerkeverék
- 2 bögrényi rizs
- olíva olaj
- só
- 1 doboz csemegekukorica
- 4 bögrényi víz
- citrom
- saláta
Elkészítése:
A halfiléket fűszerezem majd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába mártom majd forró olajban kisütöm.
Egy másik lábasba kevés olíva olajat öntök. Felforrósítom és beleszórok két bögrényi rizst. Sózom majd 4 bögrényi vízzel és a konzerv kukoricával felöntöm. Forrásig maximális lángon főzöm, onnantól kezdve leveszem minimumra a gázlángját és befedve kevergetés nélkül hagyom megpuhulni a rizst. Sohasem ragad az edény aljához ezzel a módszerrel és nem is lesz ragadós.
Citrommal és salátával tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése