Most meg itt vannak a férjem és a gyerekeim. Ez a család egy másik család, és ez is az én családom. És ugyanolyan jó, hogy körülöttem vannak. Ugyanaz az illat akkor és most....... ugyanaz az érzés akkor és most....
Hozzávalók:
- 1 kg darált csirkemellfilé
- 5- 6 ek kacsazsír (ha lehet, otthon készített)
- 12 dkg rizs
- 1 kg savanyított káposztalevél
- 1 kg savanyított vágott káposzta
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors fűszerpaprika
- kapor, csombor, majoránna
- 8- 10 dkg paradicsompüré
- tejföl
Elkészítése:
Ha túl savanyú vagy túl sós a káposzta, akkor kiáztatom hideg vízben.
Az apróra vágott vöröshagymát megdinsztelem kacsazsíron. Ha kész, leveszem a tűzről és hozzáadom a préselt fokhagymát, a húst, a rizst, a fűszerpaprikát. a sót, a borsot ( néha teszek bele egy kis Piros Aranyat). Nyakon öntöm másfél deci vízzel, hogy a rizsszemek könnyen megpuhuljanak és ne legyen kemény a töltelék. Jól összekavarom,
A káposztaleveleket megszabadítom a keményebb erektől és szépen belegöngyölöm a húsos tölteléket. Nagyobb káposztaleveleket kettőbe vágom.
Az edény aljára egy sor vágott káposztát szórok,erre jön egy sor töltelék majd ismét egy sor vágott káposzta, egy sor töltelék. Ezt addig folytatom, amíg elfogynak a hozzávalók. Vigyázok arra, hogy vágottal takarjam be az egészet. Felöntöm a paradicsompürével, szárított kaporral, borsikafűvel elkevert vízzel, de csak annyira, hogy a töltelékeket ellepje. Ha elfogy a víz főzés közben pótolni kell. Lassú tűzön kb három óra hosszáig főzöm.
Tejföllel és ropogós héjú puha fehér kenyérrel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése