2010. január 28., csütörtök

Brassói aprópecsenye

Tudom, a barssóit nem csirkehúsból szokás készíteni, de én mégis azt teszem. Ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki!

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- 1 kg krumpli
- 1/2 kg zöldborsó
- 3- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olaj

Elkészítése:
A húst apró kockára vágom sózom és borsózom majd hirtelen megpirítom egy kis olajon. Egy- két perc múlva hozzáadoma a zöldborsót és azzal sütöm tovább. Amíg sül a hús, a krumplit megpucolom és általában kockára vágom, nem úgy, mint itt a képen.
Bő , forró olajban kisütöm. Szűrőlapáttal kiszedem és a préselt fokhagymával megszórom. Továbbá hintek rá egy kis magyaros fűszerkeveréket, de tényleg ne sokat, hogy ne vegye el a fokhagyma szenzációs aromáját.
Már csak az maradt hátra, hogy mindent szépen összekeverjek és már máris tömni lehet az éhes szájakba.

2 megjegyzés:

  1. Jó étvágyat hozzá!
    Ha nincs zöldborsó, az se baj. A krumplit ehhez általában kockára vágom, nem úgy, mint itt.

    VálaszTörlés