2010. december 22., szerda

Sportszelet

Valójában Szabolcs miatt tettem most fel ezt a receptet, mert el szeretné készíteni. Gyorsan én is megcsináltam, hogy képpel is tudjak szolgálni. Erre ő hamarabb elkészítette, mint ahogy én feltettem volna a képet a recepttel.
 Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 50 dkg kekszpor (ha lehet sima háztartási)
- 25 dkg porcukor
- 22 dkg vaj vagy margarin
- 1 rumaroma
- 1 tábla minőségi étcsoki
- 3 ek kakaópor cukrozatlan
- tortabevonó (ét)

Elkészítése:
A tejet a vajjal és a tábla étcsokival összeolvasztom. Ebbe jön a kekszpor, a porcukor, a kakaó és a rumaroma. Jól összegyúrom a kezemmel. Egy közepes méretű jénai tepsit kibélelek fóliával vagy sütőpapírral. Jól megkenem vajjal majd beleteszem az előző masszát. Szétterítem benne és jól belenyomkodom a tepsibe. Tortabevonóval, csokimázzal bevonom a tetejét. Hideg helyre teszem dermedni. Ha áll néhány órát, gyönyörűen lehet szeletelni.

1 megjegyzés: