2010. december 22., szerda

Fokhagymás- paradicsomos olaszos tészta

Gyakran reggel munkába való indulás előtt töprengek, hogy mit is kéne gyorsan összedobni aznapra a gyerekeknek ebédre.
Az olaszos tészta kiváló megoldást nyújt ezekre az alkalmakra. Könnyen elkészíthető és utánozhatatlan.

- spenóttal festett tészta
- olasz paradicsompüré
- olasz aszalt paradicsomkonzerv
- fokhagyma
- vöröshagyma
- só, bors, bazsalikom, őrőlt kömény
- csirkemellfilé
- olaj
- sajt

Elkészítése:
A tésztát bő sós vízben kifőzöm, majd leszűröm. A szószhoz a paradicsompürét, aszalt paradicsomot, fokhagymát, reszelthagymát , fűszereket összekeverem és kicsit főzöm. (pár percig)
Közben a húst apró kockára vágom, sózom, borsózom és olajon fehéredésig sütöm.
Tálalás előtt a kifőtt tésztát, a szószt és a húst összekavarom. Sajtot reszelek a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése