2010. december 10., péntek

Rakott brokkoli

Napjaink egyik csodanövénye. Virág a rák ellen.
Virág az egészséges bőrért, az erős immunrendszerért, a jó szívért és a kemény csontokért.
Szerencsére sokféle recept alapján el lehet készíteni és egyik ízletesebb, mint a másik.
Hozzávalók:
- brokkoli
- rizs
- csirkemellfilé
- 1 fej hagyma
- vegeta
- só, bors
- fokhagyma
- tejföl
- olaj
- tojás
- petrezselyem

Elkészítése:
Ismét mellőzöm a pontos mennyiségeket, mert attól függ, hány személynek készül. illetve ki milyen arányban szereti a húst, rizst és a brokkolit.
Tehát a brokkolit levagdosom a kemény száráról és fokhagymás, vegetás vízben megfőzöm. A hagymát apróra vágom és megdinsztelem egy kis olajon. Hozzáadom a ledarált húst. Sózom, borsózom és megpirítom a hagymás olajon. A rizst kétszeres mennyiségű vízzel és sóval fedő alatt megpárolom.
Ha elkészült, akkor a rizst összekeverem a hússal. Teszek bele 2 tojást és kevés zöldpetrezselymet.
A jénai tálat kiolajozom, lerakok egy réteg brokkolit majd egy réteg rizseshúst, amit ismét brokkolival fedek be.
Egy nagy doboz tejfölbe belekeverek 2 db tojást és a tetejére kenem. Így tolom be az előmelegített sütőbe 200 fokra. Kb fél óra alatt kész van. Tálaláskor lehet még tejfölt kínálni hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése