2010. június 19., szombat

Tzatziki

Salátaként, előételként mártogatósként grillek mellé főleg nyáron üdítően kellemes élmény.
Már felnőtt voltam, amikor először ettem ilyen néven, ilyen formában tzatzikit. Tejfölös uborkasalátát ettem, de az azért mégis más.
Érdemes gyakran hozzányúlni ehhez a szenzációs görög recepthez.
 Hozzávalók:
- 1 nagy kígyóuborka
- 3 dl finom tejföl ( eredetileg kecske joghurt )
- 4- 5 gerezd fokhagyma
- kevés olívaolaj
- só
- néhány csepp citromlé

Elkészítése:
Az uborkát jó alaposan megmosom egy konyhai kefével, szárazra törölöm és lereszelem egy nagy lyukú reszelőn. Megsózom és állni hagyom néhány percet, hogy levet eresszen majd kifacsarom, olívaolajjal meglocsolom, belepréselem a fokhagymát és nyakon öntöm fiiiinom tejföllel. Néhány csepp citromlével még megtuningolom és gyorsan beteszem hűtőbe néhány órára, hogy az ízek jól összeérjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése