2010. június 19., szombat

Gyors almás pite

Sanyinak köszönhető ez a nagyon egyszerű és nagyszerű almás süti receptje. Tudni kell róla, hogy állandóan kísérletezik az ízekkel és mindig bejön neki. A kávézásnak már a különleges rituálja is elégedettséggel tölti el az embert nála. Időnként kitalál valami süteményt a kávé mellé, mert ugye azt nem lehet, hogy gyorsan lenyeljük azt a kis fekete löttyöt és már rohanunk is tovább. Meg kell adni a módját mindennek és kellő  időt kell áldozni a dolgokhoz, legfőképp a kávézáshoz, mert ugye " Aki siet a lelkét maga mögött hagyja. " Ezt a bölcs indiánokhoz hasonlóan ő is nagyon jól tudja.
Szóval jó kávéhoz jó sütemény dukál és sok sok idő, hogy senkibe ne szorulhasson egyetlen értékes gondolat se. Aztán jöhet a véget nem érő felejthetetlen beszélgetés......
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 ek kanál tej
- 4 ek kanál liszt
- 1 csipet só
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 ek rum

- 1 kg alma reszelve
- 2 ek cukor
- 1 kk fahéj

Elkészítése:
A tojást, vaníliás cukrot, tejet, lisztet, sót, sütőport és rumot összedolgozom vastag tejföl sűrűségű tésztává.
Az almát megmosom és lereszelem majd kicsavarom. Ezután megszórom 2 ek cukorral és 1 kk fahéjjal.
Egy közepes méretű tepsit vastagon kikenek vajjal. Beleöntöm a tészta felét, picit megszórom grízzel, rárakom a kicsavart  almát, szépen elsimítom és ráöntöm a maradék tésztát.
Előmelegített sütőben 180 fokon szép barnára sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése