2010. június 19., szombat

Rántott tök

Áldom a spanyolokat és a portugálokat, akik behozták Amerikából a tököt!!! Nem is tudom mi lenne, ha hiányozna étlapunkról a jó öreg tökfőzelék, no meg a szenzációs rántott tök? Nagyon szomorú lennék :-(
A magját nem érdemes kidobni, mert szárítva és pirítva remek gyógyszere a prostata betegségeknek.
Na, de maradjunk az élvezeteknél. Számomra a tök az egyik legtökéletesebb étel. Sajnos nem mindenki osztja véleményemet a családban.
Hozzávalók:
- 1- 2 kisebb tök
- tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez

Elkészítése:
A tököt meghámozom, végeit levágom. Kéttévágom és kikaparom a magját. Ha nagyon fiatal a tök, akkor erre a műveletre nincs szükség, mert a magjai még nem nőttek meg.
Általában karikára vágom és úgy rántom ki, de lehet csíkokra is vágni, ahogyan most tettem.
Besózom és várok pár percet, hogy eresszen levet. Ekkor papírkendőre szedem és leitatom róla a fölösleges folyadékot. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába mártom majd forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütöm.
Ma kukoricás rizs van hozzá és tzatziki. Nem tudok betelni vele!!!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése