2010. május 24., hétfő

Rakott krumpli édesköménnyel

Igyekszem az egészségesebb életmódot követni amennyire tudom, bár nem mindig örülnek neki a fiúk.
Márk most is csak a krumplit halászta ki belőle, az édeskömény ottmaradt. Nekem annál jobban ízlett.
A belekre igen jó hatással van.
A vegetáriánus változat az első. A második képet csak húsevők tekinthetik meg.
Hozzávalók:
- 80 dkg újkrumpli
- 2 db édeskömény
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 csomag habtejszín
- 2 dl tej
- 15 dkg Trappista sajt
- kakukkfű, gyömbér, só, bors
- kevés vaj a kenéshez

Elkészítése:
Egy jénai tepsit vastagon kikenek vajjal, beleszórom a préselt fokhagymát . A krumplit megpucolom és karikára vágom majd egy réteg karikát vágok a tepsi aljába. Erre jön a reszelt sajt meg a  felcsíkozott édeskömény. Ameddig tart az alapanyagokból, addig ismétlem a rétegezést.
A tejbe, tejfölbe beleszórom a fűszereket, jól elkeverem és ráöntöm a rakott cuccra. Fóliával lefedem és kb háromnegyed órát sütöm.
Nem vegáknak lehet erre is szórni sült császárszalonnát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése