2010. május 24., hétfő

Spárgakrémleves

Igazán különleges ízhatás!!!!! Egész évben szívesen ennék mindent, ami spárga. Azt mondják róla, hogy "a zöldségek királya, a királyok zöldsége." Ezt csak megerősíteni tudom. Ráadásul kiváló fogyókúrához is, no meg rengeteg vitamin és ásványi anyag található benne.
Itt van szezonja, használjátok ki!!!!!
Hozzávalók:
- 50 dkg zöld spárga
- 1 db krumpli
- 2 kocka húsleves
- 1 csapott ek cukor ( ízlés szerint )
- só
- fél citrom leve vagy egy pici ecet
- 1 csomag habtejszín
- pár csepp olívaolaj

Elkészítése:
A krumplit és a spárgát ha szükséges meghámozom. Sós, cukros ecetes vízben főni teszem mindkettőt. Dobok bele 2 húsleveskockát. Ha megfőtt leveszem a tűzról, töltök bele még egy kevés hideg vizet és összeturmixolom. Turmixolás után leszűröm, mert előfordulhat, hogy a spárga fás egy kicsit és élvezhetetlenné tenné a levest. Belekavarom a habtejszínt és kész is van a finom étel.
Pirítós kenyérrel tálalom és spárga fejekkel díszítem, amit előzetesen megfőzök természetesen.
Bubinak császárszalonna kockákat pirítottam még rá plusszban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése