2010. május 31., hétfő

Rakott csirkemellfilé sajttal

Szabolcs és Márk kedvenc husikája. Valóban nagyon finom étel és az az előnye, hogy hidegen is és melegen is maximálisan élvezhető.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé szeletek
- 30 dkg reszelt sajt
- 1 csomag habtejszín ( 3 dl )
- pulyka fűszerkeverék
- magyaros fűszerkeverék
- pirospaprika, só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- liszt
- 2-3 tojás

Elkészítése:
A csirkemellfilét szeletelem, a sajtot megreszelem. Ezután egy tányérba lisztet teszek, mintha paníroznék. A lisztbe belepréselem a fokhagymát, beleszórom a fűszereket. Egy másik tányérba feltöröm a tojásokat és egy kis sóval felverem.
Harmadik tányérba reszelt sajtot teszek. Innetől kezdve pontosan úgy járok el, mintha paníroznék, liszt, tojás és a prézli helyett sajtba mártom a legvégén a húst.
Egy jénai tepsit kiolajozok és abba rakom szépen egymás mellé a húsokat, majd egymás tetejére, amíg el nem fogy. Ha marad még egy kis fűszeres liszt, tojás és sajt, akkor rászórom a tetejére majd ráöntöm a habtejszínt. Egy órára beteszem a sütőbe és közepes lángon megsütöm. Érdemes betakarni alufóliával az elején. Ehhez is jó mindenféle köret, mindenféle saláta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése