2010. május 31., hétfő

Sült csirkecomb

Valójában egyszerű dolgot írok most le, de ötletnek jó. Bármilyen fűszert lehet használni, a sült csirkét nem lehetlenség elrontani. Salátával, krumplival vagy bármilyen körettel remek gyors étel.


Hozzávalók:
- csirkecomb
- pulyka fűszerkeverék
- magyaros fűszerkeverék
- olíva olaj
- sütőzacskó

- 1 kg krumpli
- 1 nagy fej hagyma
- olaj
- só, mokkáskanálnyi cukor

Elkészítése:
A combocskákat befűszerezem, beolajozom és sütőzacskóba helyezem. Kb. háromnegyed óráig sütöm a sütőben, majd szétnyitom a sütőzacskót és még legalább negyed óráig sütöm, hogy szép piros legyen. Ekkor meg is locsolhatom a saját levével egy kicsit.
A krumplit héjában megfőzöm, meghámozom és kockára vágom.
A hagymát apróra vágom és megdinsztelem majd beleforgatom a krumplit. Sózom és egy gondolatnyi cukrot teszek hozzá. Jól összekavarom. Zöldpetrezselymet is lehet szórni rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése