2010. május 28., péntek

Gyors és egyszerű zakuszka a la Judith

Tegnap este Judittal beszélgettem telefonon. Csak mondani akarta, hogy ma mennek Kaliforniába. Közben némi hanyag eleganciával megemlítette, hogy birtokában van egy szenzációs zakuszka receptnek, ami mellesleg sokkal gyorsabban és egyszerűbben elkészíthető, mint a hagyományos. Arról nem is beszélve, hogy a padlizsán sütése sem okoz füstmérgezést senkinek.
Nos, ma az volt az első dolgom, hogy megvegyem a hozzávalókat és kipróbáljam. Hát, kicsit más lett az íze, mint az eredetinek, de szenzációs! És tényleg csak annyi időbe telik, amíg meghámozom és összeaprítom a hozzávalókat majd összeturmixolom. A mennyiségeket ízlés szerint lehet variálni. A sok paprika nagyon jó ízt ad neki. Szendvicsek készítéséhez kiváló. Ebben nincs semmi tartósítószer, így nem alkalmas hosszú ideig tárolni. Én azt csináltam, hogy kis dobozkákba tettem és lefagyasztottam. Így folyamatosan elő tudom venni frissen, ha szükség van rá.
Köszi Judith!!!!!
Hozzávalók:
- 3 db szép érett padlizsán
- 3 fej hagyma
- 3 db nagy kaliforniai paprika (nyáron pritaminpaprika)
- 2 db TV paprika
- 4-5 db paradicsom
- olívaolaj
- só, bors
- 100%-os paradicsomlé (kb 1/2 liter ízlés szerint)
- 1 db babérlevél

Elkészítése:
A padlizsánt, és a hagymát meghámozom és kockára vágom. Egy mélyebb tepsibe kb 2 mm olívaolajat öntök és belerakom szépen sorban a zöldségeket. A paprikát, paradicsomot is szépen felkockázom és hozzáadom a tepsiben lévő zöldségekhez. Elrejtek benne egy db babérlevelet, amit kiveszek belőle mielőtt összeturmixolnám.
Sózom a tetejét, locsolok még egy nagyon kevés olajat rá és máris mehet a sütőbe 300 fokon kb negyed óráig, majd leveszem 200 fokra és úgy is sütöm még kb 45 percig. Nem kell kevergetni!
A középső képen már jó puha minden. Egy nagyobb edénybe átszedem a megsült zöldségeket, adok hozzá kb fél liter 100 %- os paradicsomlevet meg egy kis borsot és összeturmixolom.
Ennyi az egész.

2 megjegyzés:

  1. Ahogy olvastam a recepteket, ezt választottam as egyszerüsége miatt. Elkészült, nagyon finom, Köszönet èrte.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szívesen. Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet! Nem olyan, mint az igazi, de sokkal gyorsabb.
    Jó étvágyat hozzá!!!!

    VálaszTörlés