2010. április 18., vasárnap

Vadas marhahúsból

Nagggyon szeretem!!!!! Így készítette nagymamám annak idején. Örülök, hogy megmaradt a receptje, mert mennyei! Mindig a marhahúslevesből haéászom ki a zöldségeket és a húst. Ilyenkor sokkal több zöldség megy bele.
Hozzávalók:
- 80 dkg főtt sárgarépa
- 3- 4 db főtt petrezselyemzöld
- 1 db főtt zellergumó
- a főtt hagyma a levesből
- 1 nyers hagyma
- 1 db főtt karalábé
- 1 db főtt paradicsom
- 1 tk cukor
- bors
- pirospaprika
- babérlevél
- ecet
- 1 doboz tejföl
- olaj
- 50 dkg tészta makaróni vagy orsó tészta
- 1,5 kg főtt marhahús

Elkészítése:
A hagymát apróra vágom és megdinsztelem az olajon. A húslevesből kihalászom a zöldségeket, kivéve a kelkáposztát. Jól összeturmixolom a dinsztelt hagymával együtt. Sózom, borsózom, hozzáadom a cukrot, babérlevelet ( 2 db ) borsot és főzöm még egy nagyon rövid ideig. Ha kész, ecetezem és belekeverem a doboz tejfölt.
A tésztát kifőzöm sós vízben. Leszűröm és erre szedem a mártást illetve a főtt hússzeleteket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése