Valójában nagyon hasonlít a sárgaborsó főzelékhez, csakhogy ezt kenyérre kenjük, amit aztán díszíthetünk paradicsommal, paprikával vagy csemegeuborkával. Én ehhez is szoktam hagymakarikákat pirítani. Nagyon feldobja az ízét.
Hozzávalók:
- 1 csomag sárgaborsó
- 4 gerezd fokhagyma
- só, vegeta, pirospaprika
- hagyma
Elkészítése:
A sárgaborsót szűrőben alaposan átmosom majd egy éjszakán keresztül áztatom. Másnap leöntöm az áztató vizet róla, ismét átmosom és odateszem főni. Nagyon kell figyelni, mert fedő alatt gyorsan habosodik és pillanatok alatt kifut az edényből. Ugyanakkor könnyen odaég. Ennek ellenére hamar elkészül, ha kellő ideig áztatom. Közben készítek egy fokhagymás rántást paprikásan. Felöntöm vízzel és, amikor megfőtt a sárgaborsó, hozzáadom a rántást, vegetázom és főzöm még egy- két percig együtt is. Ha szükséges összeturmixolom, de általában szétfőnek a szemek.
Külön edényben forró olajban hagymakarikákat dinsztelek. Sózom, paprikázom és ezzel díszítem.
Nagyszeru recept ez Ildiko,koszi szepen mi nagyonszeretjuk az ilyen kenos dolgokat...Udvozollek: Anita erdelybol...
VálaszTörlésKedves Anita!Örülök,ha használni tudtad a receptemet! Mi is nagyon szeretjük. Erdélyi savanyított káposztával kiváló!!!
VálaszTörlésKöszönöm a hozzászólást!
Szép estét kívánok!!
Ildi