2010. április 11., vasárnap

Rántott gombafejek zöldkörettel és fokhagymás krumplival

Csupa friss zöldségből készült a köret, semmi mirelit nincs benne.
Legszívesebben a köretnek adtam volna egy fantázianevet és címnek azt írtam volna. Nagyon jól esett ez az ebéd. Teljesen felüdültünk tőle.

Hozzávalók:
- 2 nagy szál póréhagyma
- 5 db tv paprika
- 1 nagyobb cukkini
- 10-15 db gomba
- 2 paradicsom
- mediterrán fűszerkeverék
- olívaolaj
- krumpli
- fokhagyma
- gomba a rántott gombafejekhez
- tojás
- morzsa
- liszt

Elkészítése:
A hozzávalókat alaposan megmosom és feldarabolom. Egy kis olívaolajat felforrósítok és beledobálom előbb a póréhagymát, paprikát majd szépen sorban a többi hozzávalókat. Én ma mediterrán fűszerkeveréket ízesítem, majd lefedem és hagyom, hogy szépen elkészüljön. Elég gyakran kavargatom, hogy ne égjen le.
A krumplit símán megsütöm bő forró olajban. Szűrőlapáttal kiszedem és fokhagymát préselek rá, amivel jól összerázom, hogy átjárja az a fantasztikus aroma az egészet.
A gombafejeket, miután alaposan megmosom kicsit megfőzöm ecetes- sós vízben. Lisztbe, tojásba és prézlibe forgatom és kisütöm olajban.
A fiúk mindhárman maradék hússal töltött rántott palacsintát is ettek hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése