2010. április 11., vasárnap

Bundáskenyér

Gyakran előfordul, hogy két nap alatt sem sikerül megennünk a kenyeret. Ilyenkor vagy melegszendvicset vagy bundáskenyeret készítek belőle. Van, amikor kockára vágom és beteszem egy tepsibe a sütőbe. Ott gyönyörűen kiszáradnak, kis krutonok készülnek belőle , amelyek aztán kiválóan megfelelnek krémlevesekhez .
Hát ma is ilyen kétnapos  kenyérből varázsoltam a fiúknak reggelit. Bejött.......

Hozzávalók:
- szikkadt kenyér
- tojás
- só
- esetleg egy kis tej
- sajt

Elkészítése:
A tojásokat kevés sóval felverem, a kenyérszeleteket belemártom és forró olajban aranybarnára sütöm. Papírkendőn leitatom a fölösleges olajat róla, sajtot reszelek a tetejére. Ma füstölt sajtot használtam. Nagyon különleges ízhatás! Citromos teát ittunk mellé. Nincs is jobb reggeli :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése