2010. április 9., péntek

Húsos rántott palacsinta

Istenem....de régen volt.........Amikor Szabolcs még itthon volt és szilveszterkor megkérdeztem, hogy mi legyen a menü, mindig húsos rántott palacsintát kért valamilyen majonézes salival. Aztán kért még banán salátát csokiöntettel és túróbombát kalács darabkákkal, eperszósszal.
Mindig eszembe jut, amikor ilyent készítek. :-)
Fura, hogy már nem gyerek.......olyan gyorsan eltelt az az idő, amikor mindhárom fiú még itthon volt.
Hozzávalók:
- személyenként kb 2 palacsinta
- darált pulykahús
- kakukkfű, borsikafű, provanszi fűszerkeverék, só, bors
- morzsa
- tojás
- liszt
- mexikói zöldségkeverék
- majonéz, tejföl

Elkészítése:
Kisütöm a palacsintákat. Közben a darált húst egy kis olajon sóval, borssal és a leírt fűszerekkel fehéredésig sütöm. Egy harmadik edényben pedig a mirelit mexikói zöldségkeveréket készítem el.
Ahogy sülnek a palacsinták úgy töltöm meg őket husival és a töltött káposztához hasonló módon összegöngyölöm. Lisztbe, tojásba és morzsába mártom majd bő forró olajban kisütöm őket.
A köretet majonézzel vagy anélkül fogyasztjuk, ki- ki a maga ízlése szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése