2010. április 9., péntek

Almás palacsinta

Ritka jó dolog a palacsinta. Egyszerű, olcsó és fantasztikus. Ebbe például cukrot nem is tettem. Sem a tésztájába, sem az almába. A vanília öntetben van csak egy kevés.
Gyakran teljes kiőrlésű lisztet vagy búzakorpát is csempészek bele, hogy még egészségesebb legyen. Az öntet miatt finom krémes marad.
Hozzávalók:
- palacsinták
- reszelt alma
- fahéj
- vaníliás pudingpor
- tej
- cukor, vaníliás cukor

Elkészítése:
Az almákat lereszelem és fahéjjal ízesítem. Cukrot nem szoktam tenni bele.
A pudingport kétszer annyi tejjel főzöm meg, mint amennyit a recept ír. Teszek bele még két zacsi vaníliás cukrot és két kanál cukorral többet, mint amennyi járna bele.
A palacsintákat megtöltöm az almával, négybe hajtom és leöntöm a szósszal.
Ha sok időm van, akkor tojássárgájából főzöm a sodót. Gazdag húsos leveshez remek második, de vacsorára is kitűnő. Egyébként bármikor jól jön, csak legyen minél több belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése