2010. április 4., vasárnap

Ecetes lilahagymás krumlisaláta

Egy évben egyszer a báránysült mellé szoktam készíteni. Gyerekkoromból maradt meg ez a szokás. Nagyon jól összeillenek.
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 6 db főtt tojás
- 2 kisebb vagy 1 nagyobb fej lilahagyma
- só, cukor, ecet

Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzöm. Majd meghámozom és karikára vágom.
A lilahagymát szintén meghámozom és karikára vágom. A tojással is hasonló módon járok el.
Egy jénai tálba készítem el, hogy tudjam összekavarni majd az öntettel.
Az öntethez kb 4 dl vízet használok. Két evőkanál cukrot egy tk sót és 2-3 ek ecetet teszek bele. Jól összekavarom és ráöntöm a krumplira. Nem árt, ha 2- 3 órával a fogyasztás előtt elkészül, hogy az ízek jól össze tudjanak érni. A levét nem árt kóstolgatni, egy kellemes édeskés, savanykás ízhatás elérése érdekében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése