2010. április 5., hétfő

Báránysült

Már majdnem lemondtunk az idei bárányevésről, mert csak fél bárányra lehetett felíratkozni. Nekünk viszont az nagyon sok. Nem tudok, mit kezdeni a bordájával meg a sovány első combjával. Szerencsére az utolsó pillanatban sikerült egy hátsó combot venni. Így idén is megvolt a hagyományos Húsvét varázsa, amit még a szülői házból cipelünk magunkkal mindketten. A kis fiatal báránynak egészen különleges íze van. Fokhagymásan egyben sütve a nagy kedvenc.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb báránycomb
- 1 fej fokhagyma
- libazsír
- só, bors, rozmaring, kakukkfű, olívaolaj

Elkészítése:
Egy deci olívaolajba belekeverek sót, borsot kakukkfüvet, rozmaringot ízlés szerinti mennyiségben és kb 5- 6 gerezd préselt fokhagymát. Két nappal a sütés előtt a beírdalt combot bepácolom ezzel a páccal.
Fogyasztás előtt kb 3 órával odateszem sülni. A tepsit vastagon kikenem libazsírral, a combot is bekenem vele és teletűzdelem fokhagymával. Egy fóliával letakarom és betolom a 300 fokos sütőbe kb 6 percre, majd leveszem 190- 200 fokra és hozzávetőlegesen két és fél órán keresztül sütöm. Időnként meglocsolom a saját levével és visszatolom a sütőbe. Amikor puhára sült a hús, leveszem a fóliát és néhány percig úgy is sütöm még, hogy szépen piruljon meg.
Itt a képen csak egy része látszik már felszeletelve. Ecetes lilahagymás krumplisalátával ettük. Márknak majonézes krumplit készítettem hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése