2010. április 5., hétfő

Tiramisu

Minden fiú nagy kedvence a tiramisu, különös képpen az Andrisé. Ő majdnem mindig ezt kér, ha szülinapja van vagy meginterjuvolom, hogy milyen desszertet szeretne.
Az alábbi három kép csak formailag különbözik egymástól, a tartalom ugyanaz. A legalsó képen lévő tál a legnagyobb, bár a képről nem derül ki. Mivel kicsit több volt a hozzávalóm, készítettem egy adagot egy kerek jénaiba is. Még mindig maradt ki egy kevés, az poharakba került.
Hozzávalók:
- 50 dkg Mascarpone sajt
- 6 ek cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag 20 dkg- os jó minőségű babapiskóta
- 6 db tojás
- rum aroma
- kakaó
- tej
- instant kávé

Elkészítése:
Egy mélyebb tálkába meleg tejet öntök és elkeverek benne ízlés szerint instant kávét, nagyon pici cukrot és egy kevés rum aromát. Ebbe mártogatom a babapiskótákat majd egy nagyobb jénai tepsibe ( az a legalsó képen látható ) szépen szorosan egymás mellé lerakom őket. Erre jön a következő krém:
A hat tojásnak a fehérjét felverem 2 ek cukorral. A tojások sárgáját 4 ek cokorral, 2 vaníliás cukorral jól kikeverem majd hozzáadom a Mascarponét és a rum aromát. Azzal is keverem. Óvatosan beleforgatom a tojások habját és egy részét ráöntöm az áztatott piskótákra. Majd ismét egy sor kávés piskóta következik, és egy adag krém a tetejére. Addig ismételjük, amíg van hozzávalónk. Mindig krémmel végződjön. Kakaót szitálok a tetejére. Néhány órára beteszem a hűtőbe. Az éhes farkaskáim negyedóránként megkérdezik, hogy lehet-e már enni belőle?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése