2010. március 15., hétfő

Teveli kifli

Tegnap Bubi sérelmezte, hogy neki nem készítettem virsli nélküli kiflicskéket. Megigértem neki, hogy ma sütök.
Sajnos nem lett olyan, amilyen lenni szokott, de így sem rossz.
Hozzávalók:
- 250 ml tej + szükség esetén még 1- 2 dl
- 1 csomag szárított élesztő
- 2 kk cukor
- 1 kk só
- 2 tojás sárgája
- 2 dl olaj
- 50 dkg liszt
- szezámmag, sajt, köménymag, mák

Elkészítése:
A hozzávalókat jól összegyúrom. Ha keménynek tűnik a tészta, egy kis tejjel lehet lágyítani.
A lényeg az, hogy könnyen verhető legyen. 5- 10 percig kézzel vagy fakanállal verem. 5 vagy 6 kis cipót formálok belőle és 15 percig deszkán letakarva pihentetem őket.
15 perc után a cipókat kerekre nyújtom, kb 15 cm átmérőjűre és késsel vagy derejevágóval 8 részre vágom.
A széles felénél kezdem szorosan felcsavarni, hogy ne legyen laza. Vajazott tepsibe rakom. A tetejét felvert tojással megkenem és szezámmagot, sajtot vagy köménymagot szórok rá.
Így kelesztem még 60 percig majd forró sütőben szép pirosra sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése