Tegnap Bubi sérelmezte, hogy neki nem készítettem virsli nélküli kiflicskéket. Megigértem neki, hogy ma sütök.
Sajnos nem lett olyan, amilyen lenni szokott, de így sem rossz.
Hozzávalók:
- 250 ml tej + szükség esetén még 1- 2 dl
- 1 csomag szárított élesztő
- 2 kk cukor
- 1 kk só
- 2 tojás sárgája
- 2 dl olaj
- 50 dkg liszt
- szezámmag, sajt, köménymag, mák
Elkészítése:
A hozzávalókat jól összegyúrom. Ha keménynek tűnik a tészta, egy kis tejjel lehet lágyítani.
A lényeg az, hogy könnyen verhető legyen. 5- 10 percig kézzel vagy fakanállal verem. 5 vagy 6 kis cipót formálok belőle és 15 percig deszkán letakarva pihentetem őket.
15 perc után a cipókat kerekre nyújtom, kb 15 cm átmérőjűre és késsel vagy derejevágóval 8 részre vágom.
A széles felénél kezdem szorosan felcsavarni, hogy ne legyen laza. Vajazott tepsibe rakom. A tetejét felvert tojással megkenem és szezámmagot, sajtot vagy köménymagot szórok rá.
Így kelesztem még 60 percig majd forró sütőben szép pirosra sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése