2010. március 15., hétfő

Canelloni

Ne lepődjetek meg, ez a Canelloni nem olyan lesz, amilyennek a nagy könyv szerint lennie kéne.
Nincs benne spenót, nincs benne hús, de így is szenzációs.
A tésztát már nagyon régen megvettem, de valahogy nem volt alkalom eddig, hogy elkészítsem.
Ma reggel elhatároztam, hogy ez lesz az a nap, amikor végre kitalálok valami tölteléket bele és megesszük.
Márk azért panaszkodott, mert állítólag kevés lett belőle és attól tartott, hogy holnapra nem marad.
Mindannyiunknak ízlett. Kipróbálom majd spenóttal és darált hússal is.
 Hozzávalók:
- 1,5 doboznyi Canelloni
- 60 dkg zöldségkeverék ( kukorica, sárgarépa, zöldborsó stb )
- 40 dkg Trappista sajt
- 2 húsleves kocka
- 1- 2 ek liszt
- 6 dkg vaj
- 3 dl tej
- 1 csomag pikáns Bertolli szósz

Elkészítése:
A sajtot lereszelem egy mély tálba. Hozzáadom a zöldségkeveréket. Külön edényben besamell mártást főzök a vajból, lisztből, tejből és húsleves kockákból. Ha kész, hozzáadom a sajtos zöldséghez, jól összekavarom és megtöltöm vele a kis henger alakú tésztákat. Szép sorba lerakom egymás mellé a tepsibe. A Bertolli szószt egy kis tejjel vagy vízzel hígítom, majd ráöntöm a tésztára. Sajtot reszelek a tetejére és előmelegített sütőbe tolom. Ha a tészta megpuhult, lehet tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése