2010. március 21., vasárnap

Tejszínes- gombás flekken finomságokkal

Ez az ízkavalkád.....Elvarázsolta az összes fiút ma délben, pedig ritkán sikerül mindenkit egyszerre, egyformán megnyernem a főztömmel. Mondjuk Márk kihagyta a gombát tartalmazó fogásokat és a céklát, de attól függetlenül neki is jutott a finomságokból. Ő csak salátát evett és flekkent meg sajtgombócot.
Hozzávalók:
- csirkemellfilé
- hagyma
- gomba
- só, bors
- tejszín vagy tejföl

Elkészítése:
A csirkemellfilét szeletelem, sózom, borsózom és hirtelen kisütöm mindkét felét.
Egy másik edényben az apróra vágott hagymát megdisnsztelem, hozzáadom az apróra vágott gombát , sózom, borsózom és tovább disnsztelem együtt is, amíg a gomba is szépen összeesik. Megszórom egy kevés liszttel és felöntöm tejszínnel vagy tejföllel. Még főzöm pár percig, amíg krémes állagú lesz.
A kisült flekken szeletekre halmozom a tejszines gombát. A juhtúrós gombát és a sajtgombócot már leírtam. A cékla is saját készítmény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése