2010. március 21., vasárnap

Sajtgombóc

Krokett helyett köretként nagyon finom! Főleg frissen melegen, mert sajtot és krumplit tartalmaz, amitől hidegen kicsit kemény lesz, de valójában akkor is finom.
Nem nagy dolog és tényleg nagyon ízletes.
Hozzávalók:
- 2- 3 db főtt krumpli
- 5- 7 dkg liszt
- 1- 2 tojás
- 1- 2 gerezd fokhagyma
- 8- 10 dkg Trappista sajt
- só, bors
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez

Elkészítése:
A mennyiségeket attól fóggően alkalmazzátok, hogy mekkora adagot szeretnétek készíteni.
A krumplit héjában megfőzöm, majd hámozom és lereszelem. Hozzáadom a lisztet, tojást, zuzott fokhagymát. Belereszelem a sajtot, sózom enyhén és borsózom. Kis gombócokat formálok belőle , zsemlemorzsába mártogatom és forró olajban szép aranybarnára sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése