2010. március 10., szerda

Kávés- diós szelet

Nagyon szeretem a kávé aromáját a süteményekben, desszertekben. Az alábbi finomság is ezek közé tartozik. Van benne kávé, pörkőlt dió és csokimáz is, ami még dob rajta egy kicsit.
Viszonylag gyors recept. Érdemes rááldozni az időt. Egyetlen baja van csupán: nehéz ellenállni a kisértésnek. :-)
Hozzávalók:
- 7 tojás ( közpes méretű tepsihez )
- 7 ek liszt
- 7 ek cukor
- sütőpor
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 tojás sárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ek instant kávé, vagy őrölt kávé
- 1 csészényi (250 ml) pirított dió
- 1 db 10 dkg-os étcsoki ( tortabevonó )+ vaj+ tej, amennyit a tortabevonón ír

Elkészítése:
A 7 tojásból piskótát készítek  a hagyományos módon. Amíg hűl, a dióbél egy részét durvára őrölöm, másik részét meg felaprítom. Egy serpenyőben megpirítom egy kicsit.
A 20 dkg vajat, a 20 dkg porcukorral, a 2 tojás sárgájával, a vaníliás cukorral és az őrölt kávéval habosra kavarom. A végén hozzáadom a kihűlt, pirított diót is.
A krémet rákenem a tésztára és csokimázzal bevonom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése