2010. március 17., szerda

Juhtúrós puliszka

Íme még egy kihagyhatatlan variáció puliszkára:
Hozzávalók:
- 50 dkg kukoricadara
- só
- juhtúró


Elkészítése:
Egy nagyobb edénybe kb. 2 liter vizet teszek főni. Sózom elég bátran, mert másképp nincs íze a már kész puliszkának. Ha forr a víz folyamatos keverés közben beleszórom a kukoricadarát. Kevergetem még egy kicsit majd, amikor látom, hogy vastagszik, akkor lefedem és a tüzet is leveszem alatta minimumra. Így hagyom, hogy szép lassan megduzzadjon a dara és egy tejbegríz állagú vagy annál kicsit sűrűbb masszát kapok. Közbe- közbe természetesen megkavargatom, mert nagyon könnyen odaég.
Ha kész, hagyom, hogy hűljön egy kicsit , mert könnyebben tudok dolgozni vele, ha keményebb.
Egy fóliára kiteszem és elsimítom a puliszkát, megkenem vastagon juhtúróval és felgöngyölöm szépen. Hagyom, hogy összeérjen egy kicsit az egész. Ha teljesen kihűlt, szeletelem. Mikróban meg lehet melegíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése