2010. március 17., szerda

Tehéntúrós- tejfölös puliszka

Igértem, hogy teszek még fel puliszka recepteket. Most jött el az ideje. Bátran ajánlom mindenkinek! Felülmúlhatatlan!!!
Hozzávalók:
- 50dkg kukoricadara
- só
- tejföl
- tehéntúró

Elkészítése:
Egy nagyobb edénybe kb. 2 liter vizet teszek főni. Sózom elég bátran, mert másképp nincs íze a már kész puliszkának. Ha forr a víz folyamatos keverés közben beleszórom a kukoricadarát. Kevergetem még egy kicsit majd, amikor látom, hogy vastagszik, akkor lefedem és a tüzet is leveszem alatta minimumra. Így hagyom, hogy szép lassan megdúzzadjon a dara és egy tejbegríz állagú vagy annál kicsit sűrűbb masszát kapok. Közbe- közbe természetesen megkavargatom, mert nagyon könnyen odaég.
Ha kész, friss tehéntúróval és tejföllel esszük. Ez nálunk mindig vacsora.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése