2010. március 17., szerda

Cukkinipuffancs

Nem vagyok nagy húsevő, de amikor egymás után elég sok hús szerepel az étlapunkon, mindig megkívánok valami zöldségalapú ételt. A hízlalás veszélye nélkül laktat. Ízletes ételeket lehet belőle készíteni, ráadásul rendkívül tápláló a benne található rengeteg vitamin miatt.

Hozzávalók:
- 2 nagyobbacska cukkini
- 2 db zsemle
- 3 db tojás
- 1/2 citrom leve
- vegeta, bors
- liszt

Elkészítése:
A cukkinit meghámozom és lereszelem. Ha nagyon zsenge, akkor a héját is belereszelem.
A zsemlét tejben megáztatom és kicsavarva hozzáadom a cukkinihoz. Citromlével, vegetával, borssal, a tojásokkal és a liszttel jól összekavarom. Lisztből annyit adok hozzá, hogy csak egy kicsivel legyen sűrűbb mint a palacsintatészta. Forró olajba teszem egy evőkanál segítségével és mindkét oldalát szép aranysárgára sütöm.
Fokhagymás- tejfölös jégsalátával fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése