Korábban készítettem töltött paprikát, de még nem volt időm feltenni. Én levesnek szoktam készíteni, ahogy otthon tanultam. Az egész család így szokta meg. Higgyétek el, nem rossz.
Hozzávalók:
- 6 db zöldpaprika
- 1,5- 2 liter 100%- os paradicsomlé
- 60 dkg darált csirkemellfilé
- 10 dkg rizs
- 1 db hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- zellerlevél
- só, bors, pirospaprika
- vegeta
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát megdinsztelem. Rendre hozzáadom a zúzott fokhagymát, rizst, darált húst, fűszereket, tojást és kb másfél deci vizet, hogy a rizs könnyebben megpuhuljon és a töltelék ne legyen kőkemény. Mindezt jól összegyúrom. A kicsumázott paprikákat megtöltöm, de nem egészen, hogy legyen helye a tölteléknek terjeszkedni. A maradék töltelékből gombócokat formálok, a fiúk kedvéért, mert ők nem eszik meg a főtt paprikát.
Vegetás vízben készrefőzöm, amibe egy kevés zellerzöldjét is beledobok. A lisztből, olajból világos rántást készítek. Paprikázom és paradicsomlével higítom majd ezzel besűrítem a levest.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése