2010. február 6., szombat

Rigó Jancsi

Hát a drága Rigó Jancsi pontosan száz évvel előzött meg születésben engem. Születésének évszámát le nem írom, mert akkor kiderülne, hogy milyen piszok fiatal vagyok ( hozzá képest ) :))
Cigányprímás volt a lelkem, és egy párizsi túrnéja alkalmával találkozott a belga herceg feleségével, akit Claire Wardnak hívtak.
Szerelemre gyulladtak egymás iránt és párjukat elhagyván közös életet kezdtek.
Jancsi egyik pesti cukrászdában e különleges krémessel szerette vona levenni szerelmét a lábáról.
Miután a cukrász felismerte a híres, nem túl szép, de annál népszerűbb prímást, gyorsan elnevezte süteményét róla.
Hogy igaz-e a mese vagy sem, nem lényeges. A sütemény azonban azóta is sokak kedvence.
 
Hozzávalók:
- 8 tojás
- 8 ek cukor
- 3 ek minőségi kakaó
- 5 ek liszt
- fél csomag sütőpor
Krémhez:
- 8 dl habtejszín
- 2 ek porcukor
- 2 kis tasak habfixáló
- 3 ek kakaó
Mázhoz:
- 3 ek víz
- 5 ek porcukorcukor
- 3 ek kakaó
Sziruphoz:
- 1/2 l víz
- 8 ek cukor
- rum vagy rum aroma
- Milka csoki reszelék a tetejére

Elkészítése:
A tojásokból és a többi hozzávalókből síma kakaós piskotát készítek. Kikent tepsibe öntöm a masszát és előmelegített sütőben készresütöm.
Közben a vízből, cukorból szirupot főzök. Rummal ízesítem. Ha kész a piskóta, meglocsolom bőven a sziruppal. 
Felverem félig a porcukorral a habtejszínt, beleszórom a habfixálót és addig verem tovább, amíg jó kemény hab lesz belőle. 
Beleszitálom a kakaót, óvatosan összekeverem és rásimítom a már kihűlt tésztára.
Tetejét csokimázzal vonom be, amire Milka csokit reszelek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése