2010. február 6., szombat

Carbonara tészta azaz tészta szénégetőné módra

Ennek sincs kőbevésett receptje szerencsére. Spagettivel, tésztával, gombával, sonkával, húsos szalonnával egyaránt fantasztikus.
 
Hozzávalók:
- 40 dkg spagetti vagy valamilyen száraz tészta
- 20 dkg húsos szalonna vagy Delco pulykamellsonka
- 2 tojásnak a sárgája
- 2 dl tejszín
- só, bors, pici petrezselyem
- olaj
- esetleg parmezán
- 1 gerezd fokhagyma

Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőzöm. Az olajon megpirítom a csíkokra vágott húsos szalonnát vagy sonkát.
A tejszínt kikeverem a nyers tojásoknak a sárgájával ( szalmonella ellen kezelt tojásokat használok ilyen esetben ), fűszerekkel, préselt fokhagymával ,majd minden hozzávalót összekutyulok egy nagyobb edényben. Ha szükséges, akkor a tészta főzővizéből kanalazok még a kész tésztára, hogy fényesebb, krémesebb legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése