2010. február 7., vasárnap

Sajtos rántotta

Mint már említettem a legelején, ez a bolg nem arra való, hogy különleges receptek kerüljenek fel rá, hanem a szürke mindennapjaink reggeli, ebéd, vacsorája. Néhanapján pedig még az ünnepi ételek is.
A rántotta sem egy szokatlan reggeli, de meg kell őrizni a képét emlékként a gyerekeim számára.
Vasárnap reggel van és Márkocskának sajtos rántottára fájt a foga. Hát íme itt van.
 
Hozzávalók:
- tojás
- háromszögű Trappista sajt ( natúr )
- olaj
- só esetleg bors

Elkészítése:
Az olajat megforrósítom, a tojásokat sóval felverem, a sajtot beleaprítom. Ahány tojásból készítem a rántottát,  annyi kis háromszögű sajtot teszek hozzá. A sajtos tojást beleöntöm a forró olajba és állandó kevergetés mellett megsütöm.
Az az igazság, hogy sokkal krémesebben szeretem, de félek a szalmonellától, ezért mindig egy kicsit hosszabb ideig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése