2010. február 26., péntek

Kráter süti

Illene már elhagyni a cukorból, fehérlisztből, tojásból készült egészségtelen ételeket.
Töredelmesen bevallom, egyetlen káros szenvedélyem van és az a sütemény. Egy szelet finom süteménytől kezesbáránnyá változok. Igyekszem nem túlzásba vinni a dolgot, de teljes mértékben elhagyni nem tudom, illetve nem is nagyon törekszem.
Régebben gyakran álmodtam, hogy egy cukrászműhelybe csöppentem. Amerre csak néztem gyönyörűséges sütemény hegyek..... Szinte érezni lehetett az ízüket az illatukat....... Az érdekes az, hogy a valóságban nem is létező formákat, sütemény költeményeket volt szerencsém látni ott.
Ezek az álmaim (nem véletlenül) , jó mély nyomot hagytak a lelkemben. Most ha így viszagondolok, boldogsághormonokat szabadítottak fel bennem szinte minden alkalommal.
A kráter sütit korábban nem ismertem. Nemrég találhatta ki valaki. Gratulálok így ismeretlenül is és köszönöm az ötletet!!!!
 
Hozzávalók:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 9 dl tej
- 9 ek cukor

- 5 tojás
- 25 dkg cukor
- 2- 3 púpos ek. kakaó
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl étolaj
- 1 dl tej
- 25 dkg liszt

- 1 nagy doboz 20%-os tejföl
- 3 ek cukor
- 2-3 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:
A két csomag pudingport megfőzöm a 9 ek cukorral és a 9 dl tejjel. Hagyom hülni.
Az 5 tojás sárgáját a 25 dkg cukorral, a kakaóval, sütőporral, olajjal és tejjel jól összekavarom.
Végül hozzáadom a lisztet és az 5 tojás keményre vert habját.
Kivajazott tepsibe öntöm és a kihült pudingot kanállal belecsapkodom a tésztába a képen látható módon.
Előmelegített sütőben ( turbó 150 fokon vagy hagyományos gázsütőben 180 fokon ) 30 percig sütöm.
Közben egy nagy doboz tejfölt kikeverek 3 ek cukorral és 2-3 csomag vaníliás cukorral. Ekkor a tésztát kiveszem a sütőből és még melegen rákenem a tejfölt. Öt percre visszateszem sülni.
Tanácsos hidegen szeletelni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése