Nem tartozik a nagy kedvenceim közé, de a változatosság miatt szívesen megeszem.
Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 10 db tojás
- 3 nagy vagy 6 kis doboz tejföl
- 1 kis szál Kaiser pulykakolbász
- vegeta, bors
Elkészítése:
A tojásokat és a krumplit (héjában) külön edényben megfőzöm. Ha kész meghámozom és egy kiolajozott jénai tepsibe egy sor krumlikarikát, egy sor tojáskarikát, néhány szem kolbászkarikát szórok. Vegetával fűszerezem, de csak mértékletesen. Megszórom enyhén borssal és befedem egy nagy doboz tejföllel. Jöhet a következő sor krumpli, tojás, kolbász, fűszerek, tejföl egészen addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Legfelül tejföllel takarom be és így küldöm az előmelegített sütőbe. Kb. háromnegyed óráig hagyom, hogy összesüljenek az ízek. Érdemes rápillantani, mert látja az ember, hogy mikor van kész.
Számomra nincs rakottkrumpli sajt nélkül :) én minden réteg közé és az egész tetejére sajtot reszelek. Még finomabb, ha legalább 2-3 féle sajtot (pannónia, füstölt és trappista) használunk. Próbáljátok ki úgy is! Nem fogtok csalódni. :)
VálaszTörlésLajos
Köszönöm az ötletet, kipróbálom.
VálaszTörlésIldi