2010. február 15., hétfő

Epres- almás rétes

Ha leveles- vajas tésztát készítek, akkor legalább kétfélét szoktam belőle sütni egyszerre.
Egyetlen problémám az, hogy nem várhatom meg a szeleteléssel, amíg kihül. Így nem is tudom szépen felvágni, mert szétfolyik, töredezik stb. A díszítéshez sincs idő. Örülök, hogy le tudom fényképezni még mielőtt az éhes farkasok felfalnák az egészet.
 
Hozzávalók:
- egy csomag leveles- vajas tészta
- eper, alma
- fahéj
- cukor
- tojás a kenegetéshez
- kekszpor 

Elkészítése:
Lisztezett deszkán kb 1 cm vastagságúra nyújtom a tésztát. Az egyok oldalát egy sávban megszórom kevés kekszporral. Ráhalmozom az epret és a darabolt almát. Fahéjazom, cukrozom és elkezdem feltekerni úgy, hogy a két végét behajtom, hogy ki ne fojjon a cukros gyümölcs leve miközben sül.
A tetejét tojással megkenem, villával megszúrkálom és mehet a forró sütőbe. Azért érdemes nagyon forróval kezdeni, hogy a tésztája szépen emelkedjen fel és a vaj ne olvadjon ki belőle a lassú tűznél.
Öt perc után leveszem a hőfokot és készre sütöm. Az utolsó öt perc is nagyon forró.
Lehet porcukrot hinteni rá, de ez önmagában is mennyei.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése