2010. február 21., vasárnap

Csirkehúsleves

Azt tapasztaltam, hogy a húsleves milyensége attól is függ, hogy milyen vízből főzöm. Úgy alakult az életünk, hogy több helyen is éltünk, ezért volt lehetőségem tesztelni, hogy mitől is jó egy húsleves. Sajnos Szeged vize nem az igazi ilyen szempontból. De azért ehető itt is a levesem. :)
 
Hozzávalók:
- 1 kg csirkehús ( legjobb az egész csirke, de én most szárnyacskákból készítettem )
- 70- 80 dkg sárgarépa
- 35 dkg petrezselyemgyökér
- 1 db zellergumó
- 1 db hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- kb 6 db kelbimbó
- 1 db karaláb
- ha van, egy kis karfiol
- só, bors, vegeta
- cérnametélt
- zöldpetrezselyem

Elkészítése:
A feldarabolt csirkét korábban odateszem főni (kb. 6 liter vízben), mint a zöldséget, de csak annyival, amíg megpucolom a többi hozzávalókat.
Mikor minden egy helyen van a fűszerekkel együtt, lassú tűzön kb másfél óra hosszat főzöm.
A habot időnként leszedem róla, hogy ne legyen zavaros a leves.
Egy külön edényben húsleveskockából egy kis húsleves készítek, amiben megfőzőm a cérnametéltet.
Nagyon szeretjük a sok tésztát a levesben. Zöldpetrezselymet vágok fel apróra, de mivel nem mindenki szereti, ezért egy kis tányéron külön kínálom és csak az szórja meg a levesét, aki így szereti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése