Hozzávalók:
- 1 kg csirkehús ( legjobb az egész csirke, de én most szárnyacskákból készítettem )
- 70- 80 dkg sárgarépa
- 35 dkg petrezselyemgyökér
- 1 db zellergumó
- 1 db hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- kb 6 db kelbimbó
- 1 db karaláb
- ha van, egy kis karfiol
- só, bors, vegeta
- cérnametélt
- zöldpetrezselyem
Elkészítése:
A feldarabolt csirkét korábban odateszem főni (kb. 6 liter vízben), mint a zöldséget, de csak annyival, amíg megpucolom a többi hozzávalókat.
Mikor minden egy helyen van a fűszerekkel együtt, lassú tűzön kb másfél óra hosszat főzöm.
A habot időnként leszedem róla, hogy ne legyen zavaros a leves.
Egy külön edényben húsleveskockából egy kis húsleves készítek, amiben megfőzőm a cérnametéltet.
Nagyon szeretjük a sok tésztát a levesben. Zöldpetrezselymet vágok fel apróra, de mivel nem mindenki szereti, ezért egy kis tányéron külön kínálom és csak az szórja meg a levesét, aki így szereti.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése