2010. január 23., szombat

Virslis falatkák leveles- vajas tésztából

.....és a másik sós változat leveles- vajas tésztára.....
Alkalmas vendégek kínálgatására és éhes gyerekek vacsorájára. De evés közben jön meg az étvágy, így még a jóllakott ember is pórul jár, ha megkóstolja, mert nem tudja abbahagyni, amíg egy falatka is van még a tálban. Ehhez is jó a készen vásárolt tésztalap, de készülhet otthon gyártott lapokból is.

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2 kk só
- 2 kk cukor
- 2 egész tojás
- 50 dkg Rama margarin
- 2 dl enyhén ecetes víz
- jó minőségű virsli
- mustár
- majonézes torma

Elkészítése:
A margarint kikeverem 4 kanál liszttel, majd pihentetem 25 percet.
A többi hozzávalóból egy lágyabb tésztát gyúrok. Őt is pihentetem fél órát majd belehajtogatom a margarint . Ezzel együtt szépen kinyújtom és elkezdem ismét négyrét hajtogatni. Pihentetés következik fél óra majd újabb nyújtás újabb hajtogatás, amit ezen kívül még kétszer megismétlek. Minden nyújtás közt pihentetem 20- 20 percet. Ha egyszerre túl sokat készítek, akkor lefagyasztom a mélyhűtőben.
Ha kész, kinyújtom 5 mm vastagságúra és 4 centiméteres csíkokat vágok belőle. A csíkokat olyan hosszúra vágom, hogy átérje a virslit sőt egy kicsit tudjam egymásra hajtani a végét.
Virsliből érdemes minőségit venni!
Vajjal kikent tepsibe helyezem őket és betolom a sütőbe.

Arra vigyázzunk, hogy a sütést mindig forró sütőben kezdjük, hogy felhúzza és szépen kinyíljon a tészta. Pár perc múlva le lehet venni közepes hőmérsékletre.
Még melegen tálalom az éhes szájaknak és kínálok hozzá majonézes tormát meg mustárt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése