2010. január 23., szombat

Pizzás csiga leveles- vajas tésztából

Íme a leveles- vajas tészta egyik sós változata . Ez is kész pillanatok alatt. Legífjabb fiacskámnak ez a kedvence. A vendégeket sem kell sokáig unszolni. Ideje sincs kihűlni és máris elfogyott.

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2 kk só
- 2 kk cukor
- 2 egész tojás
- 50 dkg Rama margarin
- 2 dl enyhén ecetes víz
Vagy a készen vásárolt leveles- vajas tészta is remek erre a célra.
- pizzaszósz
- reszelt sajt
- kevés ketchup

Elkészítése:
A margarint kikeverem 4 kanál liszttel, majd pihentetem 25 percet.
A többi hozzávalóból egy lágyabb tésztát gyúrok. Őt is pihentetem fél órát majd belehajtogatom a margarint . Ezzel együtt szépen kinyújtom és elkezdem ismét négyrét hajtogatni. Pihentetés következik fél óra majd újabb nyújtás újabb hajtogatás, amit ezen kívül még kétszer megismétlek. Minden nyújtás közt pihentetem 20- 20 percet. Ha egyszerre túl sokat készítek, akkor lefagyasztom a mélyhűtőben.
Ha kész, kinyújtom kb. 6 mm vastagságúra. Megkenem pizzaszósszal, amibe egy gondolatnyi ketchupot keverek. Vastagon sajtot reszelek rá és feltekerem, mint egy roládot. A roládból kb egy centiméteres szeleteket vágok és vajjal kikent tepsibe helyezem őket majd betolom az előmelegített sütőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése