2010. január 21., csütörtök

Túrógombóc

Nagyon szívesen készítek túrógombócot, hiszen egyetlen menyem kedvence. Sajnos nagyon ritkán van lehetőségem rá, hogy ezzel vendégeljem meg, de amikor csak lehet mindig mindig megragadom az alkalmat és összedobok egy adagot. Kimondhatatlanul jóleső érzés, amikor örömöt tudok okozni valakinek a főztömmel.


Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 4 egész tojás
- 2 dl búzadara
- egy csipet só
- 2 ek olaj
- 10 dkg zsemlemorzsa
- porcukor
- 3 dl tejföl

Elkészítése:
A tehéntúrót, a tojást és a búzadarát pici sóval jól összekavarom és néhány órát állni hagyom. Ez azért fontos, hogy ne főjön szét.
Egy nagy edényben vizet teszek főni. Sózom egy kicsit. Amikor forr a víz, a fővővízbe mártogatott evőkanállal galuska formákat szaggatok belőle. Min.5 percig főzöm.
Amíg fő az olajon aranybarnára pirítom a zsemlemorzsát majd a leszűrt gombócokat beleforgatom.
Tálaláskor forró cukros tejföllel nyakon öntöm.

2 megjegyzés: