2010. január 11., hétfő

Rizses lecsó

Ó, azok a nyári ízek!!!!!!!!!!!!
Szerencsére olyan időket élünk, hogy ha az ember nagyon megkívánja, télen is főzhet lecsót. Igaz, télen egy kicsivel többe kerül, mint például júliusban vagy augusztusban. Vannak azonban ennél károsabb szenvedélyek is, amelyek szintén sokba kerülnek és még csak nem is válik az egészségünkre.

Hozzávalók:
- 1 teáscsészényi rizs
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 db zöldpaprika
- 3 db paradicsom
- 5- 6 db sajtli vagy füstli
- Vegeta, bors, olaj
- ha van egy kanál Ajvár

Elkészítése:
Az apró kockára vágott hagymát és paprikát megdinsztelem, majd az apróra vágott paradicsomot. Pár percig együtt sütögetem majd hozzáadom a rizst és a vizet, ami mindig a rizs kétszeres mennyisége. Vegetával sózom, borsózom. Ha van otthon Ajvár, akkor abból is teszek bele egy evőkanálnyit. Lefedem és amikor látom, hogy felfőtt, akkor leveszem a lángot minimumra és fedő alatt kavargatás nélkül készre párolom.
A virslit akkor adom hozzá, amikor már majdnem teljesen kész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése