2010. január 10., vasárnap

Rántott padlizsán

Hetekig elélnék padlizsánon, rántva, salátának, zakuszkának elkészítve.
Rendkívül ízletes és jól variálható. Nem utolsó szempont az sem, hogy rengeteg vitamint, ásványi anyagot és rostot tartalmaz. Alacsony energiatartalma ellenére laktató leledel.

Hozzávalók:
- 1 db nagyobb szép érett padlizsán
- a panírhoz zsemlemorzsa
- tojás
- liszt
- pici reszelt sajt
- gondolatnyi görög fűszerkeverék
- só
- olaj a sütéshez

Elkészítése:
A padlizsánt alaposan megmosom és szárazra törölöm majd fél centis szeletekre vágom.
Besózom és kb 20 percig hagyom, hogy a só hatására kellemetlen keserű levet eresszen. 20 perc után papírkendővel alaposan leitatom a sós levet róla.
A panírhoz előkészítek egy lisztes tálkát, amibe a liszten kívül egy kevés görög fűszerkeveréket szórok. Egy másik tálkában felverem az egész tojást egy kis sóval majd a harmadikba a zsemlemorzsával elkevert sajtot.
A munka menete hagyományos módon zajlik: liszt, tojás, zsemlemorzsa és máris mehet a forró olajba sülni. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Krumplival, rizzsel, salátákkal egyaránt kiváló.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése