2010. január 10., vasárnap

Krumplis tészta

A jó öreg krumplis tésztát 40 éves koromban kezdtem megszeretni és készíteni. Addig még csak nem is próbálkoztam, mert a krumpli és a tészta nálamkibékíthetetlen páros volt.
De nem úgy most!!!!Ha nincs időm bevásárolni vagy valami bonyolultat főzni, akkor jöhet a krumplis tészta, mert krumpli és tészta mindig van otthon.
Az alábbi fotó egy kiránduláson készült. Ha az ember kirándul, akkor nem szívesen tölt sok időt a konyhában, viszont jól jön mégis egy kis meleg étel, amivel nem kell sokat bibelődni.
Hozzávalók:
- 3- 4 db krumpli
- 25 dkg tészta
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só, bors, pirospaprika
- kevés olaj a hagyma dinszteléséhez

Elkészítése:
A krumplit meghámozom és kockára vágom. Egy fazékban közben vizet forralok. A sós fővő vízbe egyszerre beledobálom a krumplit és a tésztát. Ugyanannyi idő alatt készülnek el.
Közben egy serpenyőben az apró kockára vágott vöröshagymár megdinsztelem. Miután levettem a tűzhelyről csak akkor paprikázom és borsózom a szokottnál kicsit erősebben.
A leszürt krumlit és tésztát ebbe forgatom bele. És már kész is van az ízletes fogás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése