2010. január 13., szerda

Hamis tortilla azaz töltött sós palacsinta

Próbálkoztam már eredeti tortilla recepttel, de úgy tűnik, hogy a síma sós palacsinta jobban bevált nálunk. Más az állaga, mint a kukoricadarából készült mexikói " kenyér ". Bár, hozzáteszem, az sem rossz.
Szeretjük, mert könnyen variálható a töltelék attól függően, hogy éppen mihez van étvágya az embernek, illetve milyen alapanyagok vannak otthon. Én leggyakrabban az alábbi módon szoktam elkészíteni.
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg kukoricaliszt
- 4 ek olaj
- 1 tk só
- pici sütőpor ,de elhanyagolható
- 3 egész tojás
- víz

Elkészítése:
A lisztet tálba szitálom, hozzáadom a sót, a sütőport és az olajat, a tojást és jó alaposan összekavarom. Pihentetem min. 30 percig , majd megsütöm pontosan úgy, mint a palacsintát.
Ha kész, salátaleveleket helyezek rá, rántott hús csíkokat, paradicsomot, kaliforniai paprikát, mustárt, majonézt, ketchupot és gyönyörűen összehajtogatom őket.
Nyammmmm.........máris összefut a nyál a számban...............

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése