2010. január 30., szombat

Brokkolival töltött csirkemellfilé rántva, hagymakarikákkal

Pénteken ebédre mindig valami gyors ételt kell kitalálnom, mert mindenki farkas éhes, mire hazaérek. Mivel a család nagy része egész héten előző nap vagy jó esetben aznap reggel elkészített ételeket kénytelen ebédelni, igyekszem, hogy legalább pénteken és vasárnap frissen főtt eledellel tudjak kedveskedni nekik.
 
 Hozzávalók:
- személyenként két vékony szelet csirkemellfilé
- mindegyik csirkemellfilébe egy- egy rózsányi brokkoli
- krumpli
- fokhagyma
- 2- 3 nagy fej vöröshagyma ( szintén a személyek számától függ )
- liszt
- tojás
- zsmelemorzsa
- só
- szárnyas fűszerkeverék
- olaj a sütéshez

Elkészítése:
- A krumplit meghámozza a férjem és kockára vágja, amíg én a többit elkészítem. Forró olajban megsüti. Szerintem ennek kell a legtöbb idő.
Addig én a hagymát megpucolom és fél centis  szeletekre vágom majd karikáira szedem. Szépen megsózom és egy szalvétára helyezem , amíg a csirkét elkészítem.
A csirmellfilé szeleteket sózom- borsózom. Egy-egy rózsányi brokkolit helyezek a közepébe, amit megszórok enyhén Vegetával. Göngyölöm és a rántott husihoz hasonlóan lisztbe, tojásba és morzsába mártom majd forró olajban kisütöm. Brokkoli helyett bármit lehet tenni ( aszalt szilvát, aszalt sárgabarackot, sajtot, sonkát, zöldségeket stb. attól függően, hogy mi van otthon.)
Egy másik serpenyőben bő forró olajban kisütöm a hagymakarikákat, amit szintén lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába mártok előzőleg.
Ha a krumli is elkészült 3- 4 gerezd fokhagymát préselek rá aztán sózom és jól összerázom, hogy egyformán legyen mindenhol fűszerezve.
Lehet salátát enni mellé, de anélkül is nagyon finom pénteki ebéd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése