Leírok egy szenzációs alap linzer tészta receptet. Fantázia dolga, hogy az ember mire használja. Most az alábbi két ötletem támadt ugyanabból a tésztából.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg Ráma margarin
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg darált dió vagy mogyoró
- 2 tojásnak a sárgája
- reszelt citromhéj, fahéj, só
- háztartási kekszpor
- áfonya vagy áfonya lekvár
- alma
Elkészítése: Én egyszerre minden hozzávalót összegyúrok és kb. fél óráig hideg helyen pihentetem.
A tészta 2/3 részével kibélelek egy tepsit, megszórom háztartási kekszporral. Erre jön az áfonya lekvárból (saját gyártmány ,egyenesen a Hargitáról hoztam az áfonyát :-) ) kevés kekszporból készült krém, amit kevés rummal fahéjjal ízesítek.
Tetejére rácsokat készítek a megmaradt tésztából. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm.
Az almás változathoz ugyanazt az alapot használtam. Rászeltem néhány almát ,amit fahéjjal és cukorral szórtam meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése